Pentueet


Loukkunevan Kennelin ensimmäinen pentue oli Piilolan Maikista ja Särkiharjun Timistä.Syntyneet 19.03.2000.

Piilolan maikin sain 4-vuotiaana yhdeltä tutulta, kun hän oli hävittämässä sitä pois ja itsellä oli tarve saada pyyntikoira. Maikki ei ollut kovin hyvä käsittelemään hirviä, mutta sille oli suhteellisen helppo saada kaatoja. Yleensä löytömatka oli yli 1 km. Haukkutiheys oli yli 80.

Särkiharjun Timi on sitkeä koira. Ensimäisillä hirvikosketuksilla se ei haukkunut , mutta seurusteli hirvillä useita tunteja. Saattoipa mennä siellä seuraava yökin. Kun ääni sitten löytyi alkoi tulla tulostakin ja koirasta tuli KVA. Tämä pentue oli pentuearvoltaan 9/3. Siitä on yksi KVA. Loukkunevan Kessu.

Itselle jätin 1 pennun  Loukkunevan Bontson jolle ammuttiin ensimmäisen hirvi jo ensimmäisenä syksynä. Seuraava syksy alkoi aika lupaavasti. Ensimmäinen haukku 20 elokuuta kesti yli 8 h. Siitä koira otettiin kovilla karkoilla väkisin pois. Seuraava haukku lähes samanlainen. Seuraava harjoitusreissu suuntautui Kajaaniin, missä sattui ikävä tapaus. Bontson olessa hirvien perässä se jäi junan alle. Kajaanissa olin esittelemässä koirani hirvitaitoja.
Hirven pyynnin alkuun oli enää 1 viikko ja minulla ei ollut koiraa.
Kiireesti soittelin tutut läpi ja kyselin pyyntikoiraa. Onneksi sain yhden kasvattini takaisin Loukkunevan Netan. Kaveri jolla koira oli sanoi alueellaan olevan niin paljon jäniksiä, että ei siellä voinut treenata nuorta koiraa. Heti ensimäisillä reissuilla huomasin kyllä, että koira oli kaiken riistan koira. Se haukkui linnut sekä hirvet. Lisäksi se oli ulkomuodolisestikin kaunis koira. Voittihan se Jalostuspäivän näyttelyn Kuopiossa 2002.

 

Toinen pentue Loukkunevan Netta ja Taitolan Juuso

Toinen pentue Loukkunevan Kennelissä syntyi vahinko astumisen seurauksena, kun Juuso oli särkenyt koirien välisen aidan ja astunut Netan juhannuksen aikaan 2002. Koirat olivat pitäneet omat Juhannusjuhlat talon väen ollessa matkoilla.

Pennut syntyivät 20.8.2002. Tämän pentueen pentuearvo on 7/3. Tässä pentueessa on useita hyviä hirvikoiria, mutta kun kaikki omistajat eivät ole kiinnostuneita kokeista. Pentueesta on  yksi KVA Loukkunevan Elli.

Elli oli paras jämpti Hopiasarvi kisassa v 2004.             

Lisäksi Elli voitti Narttukisan Muhoksella 2009  koiran ohjaajana oli Jarkko Karppinen.

Hän oli Ellin kanssa toista kertaa metsässä.